Copyright 2018 KRISTINA Equestrian™
All rights reserved
Wasvoorschriften voor de KRISTINA Equestrian™ Merino schapenbont zadelonderlegger / zadelbontje / bontonderlegger

Om langdurig plezier te hebben van uw KRISTINA Equestrian™ zadelbontje / zadelonderlegger / bontonderlegger leest u hieronder hoe u uw bontonderlegger kunt onderhouden.

Laat de onderlegger drogen als het nat of vochtig is na gebruik. De wol moet regelmatig zacht worden geborsteld om het materiaal zacht, luchtig en veerkrachtig te houden.
Alle materialen die op het paard liggen worden blootgesteld aan zweet tijdens het paardrijden en hebben daarna speciale zorg nodig.
Als de onderlegger droog is dan dient u met de hand de wol op te wrijven om paardenhaar, opgedroogd zweet en vuil te verwijderen.
Dit verzekert de volledige functie van uw onderlegger, het bespaart onnodige wasbeurten en verlengt de totale levensduur van de zadelonderlegger.

Regelmatig onderhoud - De zadelonderlegger dient na elke rit te worden gedroogd zodat de schapenvacht kans krijgt om te stabiliseren. Langdurig gebruik van een zadelbontje zonder goede droging kan resulteren in uitrekken of kronkelen van het leer wat resulteert in een verminderde werking van uw zadelbontje. Zodra de zadelonderlegger droog is, dan het wol licht borstelen met een zachte borstel om de wolvezels pluizig en veerkrachtig te houden.

Wassen - De zadelonderlegger moet met de hand worden gewassen in koud of lauw (maximaal 30° C) water met een milde zeep die speciaal geschikt is voor wol. De zadelonderlegger kunt u alleen in een wasmachine wassen als deze wasmachine een apart programma heeft voor "Handwas".
Indien uw wasmachine geen aparte knop of programma heeft voor handwas dan kan het wassen in een wasmachine schade toebrengen aan de verbinding tussen het katoen en de leerlaag.
Verwijder na het wassen overtollig water door voorzichtig het water eruit te knijpen. Niet uitwringen !

Drogen - De lamsvel onderlegger dient u niet in de volle zon te drogen, maar kunt u het beste drogen in de halfschaduw of namiddagzon. Tijdens het drogen af en toe uitrekken om krimp te voorkomen. De zadelonderlegger ook niet in een wasdroger of op een verwarming laten drogen.
Als de zadelonderlegger droog is dan kunt u de lamswol licht opborstelen met een zachte borstel waardoor de veerkracht van het bont wordt hersteld. Uw KRISTINA Equestrian™ zadelonderlegger ziet er dan weer als nieuw uit !